Tarjouspyyntö

Mikä on tarjouspyyntö?

Tarjouspyyntö on jonkin sopimuksen tekemistä edeltävä kehotus tarjouksen tekemiseen. Sopimus syntyy, mikäli toinen tuleva sopijapuoli hyväksyy toisen osapuolen esittämän tarjouksen. Hintaluettelo, kiertokirje, lehti-ilmoitus tai näyteikkunassa oleva hintamerkintä ei ole tarjous, vaan kyseessä on kehotus tehdä tarjous. Raja tarjouksen ja sitä koskevan kehotuksen välillä ei kuitenkaan ole aina yksiselitteinen.

Tarjouspyyntömenettely

Tarjouspyyntömenettely on tavallinen esimerkiksi urakkasopimuksia tehtäessä, kuten esimerkiksi rakennusurakassa. Työn tilaaja järjestää tarjouskilpailun ja toimittaa tarjousasiakirjat kaikille urakasta kiinnostuneille yrityksille. Kilpailuun osallistujat tekevät asiakirjojen perusteella tarjouksensa, eli mihin hintaan ja millaisin ehdoin he ovat valmiit suorittamaan kyseisen urakan. Tarjouspyyntömenettelyn tarkoituksena on yksinkertaisesti taata tarjousten vertailukelpoisuus. Työn tilaaja vastaa siitä, että annetut tiedot pitävät paikkansa. Kilpailijan edellytetään perehtyvän tarpeeksi hyvin tilaajan antamiin tietoihin.

Tarjouspyynnöt

Tarjouspyyntöihin tarvitsemme kaikki seuraavat asiat. Voit lähettää tarjouspyynnön sähköpostilla tai sitten toimittaa sen kirjeitse toimistollemme. Voit myös tulla käymään toimistolla ja käydään tarjouspyyntösi yhdessä kohta kohdalta läpi. Käsittelemme tarjouspyynnöt neljän arkipäivän sisällä ja otamme sinuun yhteyttä.

Yrityksen nimi

Eli ilmoita mille yritykselle kyseinen tarjouspyyntö halutaan.

Yrityksen toimiala

Ilmoita myös tarkasti toimiala, jolla yritys toimii.

Henkilökunnan määrä

Yrityksen henkilökunnan määrä on myös tärkeä tieto ja tulee ilmoittaa tarjouspyynnössä.

Tositteiden määrä / kk

Tarjouspyynnössä tulee myös eritellä ja kertoa tositteiden kuukausittainen määrä.

Mistä haluat tarjouksen

Kerro myös tarkasti mistä tarkalleen tarjouksen haluat. Vaihtoehtoja voi olla esimerkiksi kaikki seuraavat asiat.

Palkanlaskenta, palkanmaksanta, pankkiyhteyspalvelut, ostoreskontra, myyntireskontra, laskutus, kirjanpito, perintäpalvelut, asiakkaan tarpeisiin muokattu kuukausittainen raportointi, tilinpäätös, ALV-raportointi, veroilmoitus

Kuinka usein materiaali toimitetaan tilitoimistoon

Muista mainita myös kuinka usein yritys toimittaa tarvittavan materiaalin toimistoomme.

Tiliöikö asiakas tositteet itse

Mainitse tarjouspyynnössä myös tieto siitä tiliöikö asiakas tositteet itse, vai tuleeko meidän tehdä se yrityksen puolesta.

Muut tiedot

Tarjouksessa on oltava myös kaikki muu olennainen sekä tarvittava tieto. Edellä mainittujen lisäksi siinä tulee olla ainakin yhteyshenkilön nimi, puhelin sekä sähköposti.

Yhteystiedot

Löydät tarvittavat yhteystiedot tarjouksen lähettämiseen yhteystiedot sivuiltamme. Voit olla myös yhteydessä mikäli sinulle tulee mitään kysyttävää mieleen tarjoukseen tai johonkin muuhun palveluumme liittyen.